Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brutális Mustangok érkeznek a Drift EB-re Szaúd-Arábiából

Brutális Mustangok érkeznek a Drift EB-re Szaúd-Arábiából

A hétvégén induló hazai nemzetközi futamokra nem tévedés, nem ámítás a szaúdi királyságból is érkeznek versenyzők. A Ford-Racing csapat pilótáinak versenyautóit repülővel szállítják Magyarországra, az autók származása, kinézete és a rajtuk elvégzett fejlesztések pedig igazi meglepetéseket tartogatnak.

Mustang RTR-D

Ha Szaúd-Arábiára gondolunk Drift kapcsán sajnos a bugyuta elsőkerekes autókkal elkövetett veszélyes és érthetetlen idióta videók jutnak az eszünkbe. Az árnyoldalnak szerencsére vannak ellenpéldái, hiszen nem csak az országban, de a szomszédos Arab Emírségekben is komoly drift futamokat rendeznek már. Dubai, Abu Dhabi csillogása egy ilyen autósporthoz tökéletesen illik, nem véletlen, hogy töménytelen pénzt költenek a sportág fejlesztésére, miközben az autók építését kizárólag a legnagyobb tapasztalattal rendelkező profi versenyzőkre bízzák.

Ford Mustang RTR-D

A Ford Racing csapat még 2012-ben határozta el, hogy Európai futamon is megmutatják magukat. Önbizalmuk nem a véletlen műve volt, hiszen professzionális oktatásban részesültek az ír ProDrift akadémia részéről. Darren McNamara neve a hazai rajongóknak sem ismeretlen és mellette a csapathoz szintén erős kötődés fűzi Vaughn Gittin Jr.-t, aki talán a világ legismertebb fazonja, ha a driftre gondolunk.

A csapat két tagja Abdullahdi Alqahtani és Muath Al-Essa idén úgy határozott, hogy Európa legrangosabb sorozatában teszik próbára magukat, és szerencsére első állomásként Magyarországot szemelték ki, így mind a hegyi versenyen, mind pedig a tököli drift arénában láthatjuk majd őket. Ne gondoljuk azt azonban, hogy nem rendelkeznek kellő rutinnal, hiszen rangos eseményeken és bemutatókon vettek már részt a sportág nagyágyúival. A csapat két ford Mustanggal érkezik, melyek a Formula D szabályrendszere szerint épültek. Alqahtani egy 2013-as Mustang RTR-D-vel áll majd rajthoz, amit a 2010-es amerikai Formula D bajnok Vaughn Gittin Jr. épített, míg Al Essa egy 2012-es Mustang RTR-el száll harcba melyet 680 lóerőig piszkáltak fel.

Hogy mind ebből mi sül ki igazán, megláthatjuk most hétvégén Bélapátfalván a Bélkő-hegyi EB futamon.

> További rendezvényinfók

www.facebook.com/driftedhu / www.facebook.com/hegyidrift

Tovább

Hétvégén nemzetközi hegyi drift verseny

King of Europe/Touge Drift EB és Drifted OB

Az autósport szerelmeseit Európa legrangosabb nemzetközi sorozata várja, mely augusztus 9-10-én kerül megrendezésre a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. Rákövetkező hétvégén pedig a tököli Drift Arénába látogat a teljes mezőny.

drift tábor

A drift autósport gyökereihez visszanyúlva több mint 10 ország részvételével kerül megrendezésre a King of Europe hegyi Touge futam, ahol természetesen hazánk legjobbjai is képviselik majd Magyarországot. A Bélapátfalván található helyszín csodálatos környezetben található, közvetlen szomszédságban Szilvásváraddal. Kirándulási úti célként tökéletes választás lehet minden drift rajongónak, hiszen nem mindennapi mezőny lesz látható. Nehéz helyzetben lesznek hazánk fiai, mivel brutális szörnyetegekkel érkeznek az EB futam résztvevői. Csak összehasonlításként hazai mércével egy 400 lóerős autó már igen jónak mondható, ám a külföldi versenyzőknek ez csupán belépő, hiszen gyakorta 700-800, vagy akár 1000 lóerős autókkal érkeznek majd a hegyi bevetésre. A nemzetközi megmérettetés mellett a Drifted Országos Bajnokság profi ligájának futamát is itt rendezik, így ismét rengeteg drift autót láthat majd a közönség.

King of Europe

A szervezők ezúttal is kitesznek magukért, hiszen a természeti értékek megőrzése melletti, komoly tereprendezést és csinosítást végeznek a helyszínen. Várhatóan nagyszámú közönség érkezik, ezért parkolni a bélapátfalvi ipari parkban lehet, ahonnan a nézőket ingyenes buszjárat viszi el a hegyi szakaszra. Szükség is lesz a népes szurkolótáborra, mivel jelenleg Kerényi Ádám vezeti az Európa Bajnokságot, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretné megőrizni. A hazai OB verseny is ígéretes lesz, és kiélezett küzdelem várható, hiszen Szántó Nikolett a bajnoki éllovas is azért száll harcba,, hogy megtartsa vezető helyét és a végelszámolásban esetleg egy újabb drift történelmet írjon.

Kerényi Ádám

A hegyi verseny után, következő hétvégén, augusztus 16-17-én a tököli Drift Arénába látogat a népes európai mezőny, ahol a szakmai stáb újra nagytempójú driftet ígér, hogy az autók képességeit maximálisan kihasználják. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy autópálya tempó felett kezdik majd meg gyakorlataikat a drift művészei, hogy a nézők szájtátva nyugtázzák a brutális tempót és az elképesztő látványvilágot.

Aki még nem ismeri esetleg a drift autósportot, az úgy képzelje el az egészet, mint egy bikaviadalt, ahol a nézők semmiről sem maradnak le, hiszen minden akció közelben történik. Képzeljük el például, hogy 145 km/h-s sebességgel érkezik két 800 lóerős versenyautó, az egyik mondjuk egy brutális BMW, a másik egy japán vérvonalat képviselő versenyző. Belengetik az autókat, majd keresztben csúszva elszabadul a pokol! Kilincs a kilincs mellett, hatalmas tempó, brutális tüsszögő, mormogó motorhangok és az elmaradhatatlan gumifüst, ami olykor piros vagy lila színben pompázik. Egy kör nem tart tovább mint 1-2 perc, mégis egész napra leköti az embert minden egyes futam, hiszen egyszer sincs ugyanolyan forgatókönyv. A versenyeken nem harcolnak az idővel, minden kizárólag a látványról szól, a nézők az autósportok lényegét kapják nem mást.

Lóerők Éjszakája

A drift rajongók ezt jól tudják, és egész biztosan ott lesznek mindkét hétvégén, amire érdemes egyébként kedvező árú bérletet váltani! Aki pedig még nem volt drift versenyen az augusztus 9-10-én, Eger felé vegye az irányt Bélapátfalvát megcélozva egy komoly "drift pettingért", majd a teljes beteljesülést rákövetkező hétvégén kaphatjuk meg a tököli reptéren, hogy drift szüzességünknek végleg búcsút inthessünk.

Drift nyári tábor

Augusztus 9-10 Bélapátfalva, Bélkő-hegy
King of Europe / King of Touge Drift EB + Drifted OB PRO liga

Augusztus 16-17 Tököli repülőtér, Drift Aréna
King of Europe Drift EB + Drifted OB SemiPro/Street liga

Nyereményjátékok, friss hírek a rajongói oldalakon:
www.facebook.com/driftedhu / www.facebook.com/hegyidrift

Tovább

61 drift versenyzővel fogjuk feldobni a szombat estét!

Lóerők Éjszakája

Ha tavaly kihagytad volna az eseményt, ajánlom, ne kövesd el ezt a hibát újra! A tavalyi programokban rengeteg szép látványelem volt, ami most szombaton sem marad el.

Egy évvel ezelőtt Mester János egyedi tűzijátéka volt az egyik legemlékezetesebb, és bár sajnos ezen a futamon nem áll rajthoz, tűzijátékban most sem lesz hiány. De hogy több okot adjuk arra, hogy el gyere, olvass tovább és megtudod mik a tervek még az idei Lóerők Éjszakájára. Egy biztos, a tavalyi derbit nehéz lesz felülmúlni!

Ismét támadunk a Tököli aszfalton, pályánk biztosan füstbe borul, hiszen most is elhozzuk nektek a legjobb versenyzőket, és a legújabb újjáépített vasakat. A külföldi futamokon remeklő Énekes Árpád például a „kis” Mustangjával lesz jelen, ami idén még megvadultabb köröket ró majd a holdfényes éjszakában. Ebben a bestiában egy LS7-es Corvette motor dolgozik, de ha a hagyományos Mustang motorok hangjára jobban beindulsz, akkor a Ford találkozón garantáltan megtalálod a fogadra valót.

Ha a Fordoknál nem, akkor a német kis angyalszemes csodáknál biztosan akad olyan látványú gép, ami elkápráztat téged szombat este. Kamionosok is láthatnak egy eléggé egyedi monstrumot gyorsulni, egész biztosan lesz nagy csodálkozás a 402m-es pályán.

Japán autósok sem mennek majd haza élmény nélkül, ugyanis Hetyési Zsolt egy friss karcmentes „ratmobillal” vág neki a hétvégének. Persze nem az ő autója lesz egyedül figyelemre méltó a japán vasak között, hiszen a hazai drift mezőny szerencsére egyre színesebb. Márton Zoltán „Lakyboy” is beújított egy amerikai izomgépet, hogy melyik autóval érkezik azt majd meglátjátok, de az újragondolt Pickup is elég ütős, főleg ha kilinccsel előre haladva szeli a kanyarokat.

Komolyan készülünk nektek ezzel a hétvégével 61 drift versenyzővel fogjuk feldobni az estéteket! Ezt mindenképpen látni kell, ne tervezz mást Június 7.-re mert a srácok biztosan hatalmas show-t nyomnak majd!

További infók: www.facebook.com/driftedhu

Írta: Ács Sándor

Tovább

Megpimpelt verdák, fényeffektek

Lóerők éjszakája a tököli aszfaltkockán

Valamilyen szinten minden autósport az éjszakában keletkezett, a közutakon, illegálisan, mert néhány embernek elgurult a gyógyszere. Aztán valaki látott benne fantáziát, és lezárt területen szervezetten kezdték el űzni. Valljuk be őszintén, éjszaka az üres közutakon nagyon kevesen tartják be a sebességkorlátozásokat, hiszen ha lehet, akkor miért ne nyomnánk neki, akár mit is hajtunk. Már csak néhány nap és újra lóerők éjszakája a tököli aszfaltkockán immáron 5. alkalommal, szervezetten biztonságosan, de mégis éjszaka, amitől még vérpezsdítőbb az egész.

Egyik személyes kedvencem, mindig sikerül a srácoknak valami nagyot alkotni. Az éjszakai versenyek látványosabbakra szoktak sikerülni, mivel ilyenkor minden versenyző kicsit megpimpeli a verdát fényeffektekkel is, az mellett természetesen, hogy a lóerőt is folyamatosan csavarják fölfelé, mintha csak Xzibit foglalkozott volna vele a műsorában. Akit nem köt le eléggé a drift, az nézelődhet a gyorsulási pályán, autók motorok és kamionok is lesznek (igen kamionok is :-)), no meg egyébként is egyre népszerűbbek a rendezvények így a parkolóban is lehet szemezgetni a nem hétköznapi járművek közül, több klub is jelen szokott lenni, meg a madarak valami össznépi bográcsozásról is csiripeltek a szerszámosoknál, szóval lesz program bőven, mindenki válogathat kedvére.

Ha ez még mindig nem elég reggeltől Ford majális, drift, szlalom, offroad és egyéb finomságokkal Fordosoktól Fordosoknak. Én is lelkesen szerelgetem az XR2-es Fiestámat, még az is lehet, hogy kipróbálom, mit tud :-). este 6-tól pedig irány a reptér nagykockája, a driftaréna, állítólag még magasabb lesz a gát ahonnan belátni az egész pályát, és testközelből figyelhetjük a csatákat, talán még Szaby is tud gyűjteni néhány befőttesüveg gumifüstöt.

Eljönni szinte már kötelező, minden adrenalin, gumifüst, és benzingőz függőnek illetve a többieknek is, hogy később a függők közé tartozzanak.

További infók: facebook.com/driftedhu


Írta: Bodnár János

Tovább

Jön a nyár legnagyobb éjszakai autós bulija

Lóerők Éjszakája

Minden év egyik legjobban várt éjszakai eseménye kerül megrendezésre június 7-én a tököli reptéren. Immáron ötödik alkalommal gyűlnek össze a lóerők szerelmesei, hogy a nyári szezon kezdetét egy hatalmas bulival ünnepeljék. Autófanatikusok, motorosok, drift őrültek és a gyorsulás megszállottjai, sőt idén már a kamionosok is ott lesznek a Budapestről könnyedén megközelíthető helyszínen.

Lóerők Éjszakája 2014

A szervezők idén is ki fognak tenni magukért, igaz tavaly nagyon magasra tették a lécet kitűnően sikerült hagyományokat őrző rendezvényükkel. Minden eddiginél nagyobb felhozatal várható a programok tekintetében, ahol akár családosok, baráti társaságok vagy nem csak a lőerőkbe szerelmes párok is megtalálják a maguk számára lebilincselő elfoglaltságot. A rendezvény a Ford majálissal kezdődik, ahol a márka rajongóira mókásabbnál mókásabb feladatok várnak, de saját képességeiket is ki tudják próbálni a gyorsulási, szlalom vagy az ügyességi akadály pályán biztonságos körülmények között. Mint tudjuk a drift szakában is találhatunk nem egy Ford márkajelezéssel ellátott igazi szörnyeteget, de nem csak ezeket láthatjuk a nap első felében, hiszen a drift szakág feltörekvő nemzedéke is ebben az időben fog egymással versenyezni.

A nap második felében érkeznek a Fritzen Fest, azaz a német autórajongók gyülekezete és több márka független klub is külön parkolót kap, hogy a nézők számára megmutassák csodaverdájukat. Természetesen mindközül a legnagyobb, azaz a Carstyling Tuning portál hatalmas tábora is ott lesz a Lóerők Éjszakáján és az egybegyűlt autó és tuning őrülteket szépségverseny és hangnyomás mérés várja majd.

Lóerők Éjszakája

A forgó színpad körül várhatóan ismét igazi „Halálos Iram” hangulatban várhatjuk a lemenő nap csodás fényeit, de addigra a legnagyobb programok már javában beindulnak, így nem lesz sok időnk romantikázni! A kifutó pályán és a drift arénában is délután 4 órától kezdődik a móka. A GyorsulásiFutam OB versenye mellett megkezdődik a nagy érdeklődéssel várt kamionos gyorsulás, ahol kíváncsian várjuk, hogy rakományok nélkül milyen monstrumok érkeznek majd a 402 méteres bevetésre!
 


A nap fénypontjait természetesen idén is a drift arénában találjuk, hiszen az ország legjobb versenyzői gyűlnek össze a legnagyobb hazai éjszakai versenyen. A Drifted Országos Bajnokságban a SemiPro valamit a Pro kategóriákban szintén délután 4 órától kezdik meg a futamokat, és ahogy a Sebesség Fesztiválon is láthattuk ezúttal már mindkét kategória legjobb 16 versenyzője páros csatákban döntik el a továbbjutás sorsát. Aki még nem látott ilyen csatát, azoknak az esti fényekben felpimpelt több száz lóerős versenygépek garantált libabőrt fognak okozni. A keresztben autózás művészei remélhetőleg idén is az összetartás jegyében gondolkoznak, és nem csak magukat hozzák el, hanem versenybe is szállnak, hogy képességeiket egy erős mezőnyben is bizonyítsák. A Lóerők Éjszakáján rendszerint a régi veterán arcok is megszoktak lepni minket és szerencsére, ha minden igaz ez idén sem lesz másként.

A szünetekben látványos bemutatókat tartanak a továbbfejlesztett tököli drift arénában és a különleges fények, pályavilágítás és éjszakai hangulat nem mindennapi élményeket adnak majd a kilátogató nézőknek!

> További rendezvényinformációk, programterv
 


 

Megközelítés (Tököli reptér –rendezvény kapu):

Gyalogosan: Budapestről a Boráros térről 10 percenként induló csepeli HÉV-vel a végállomásig, majd a 38-as menetrend szerint közlekedő autóbusszal szintén a végállomásig (Lakihegy, Cseresznyés utca.). Innen egy negyed órás sétával érhetjük el a II. Rákóczi Ferenc út legvégén (nagykanyar) található tököli reptér rendezvénykapuját.

Gépjárművel: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelek-Csepel leágazásnál kell letérni Halásztelek irányában ahol a II. Rákóczi Ferenc út végén (nagykanyar) található a tököli reptér rendezvénykapuja.


Drifted

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Tovább

Drifted.hu - Facebook

Eseménynaptár


Sebesség Fesztivál
Április


Lóerők Éjszakája
Június


Hegyi Drift
Augusztus


Végső Összecsapás
Szeptember

Hirdetés

Hegyi Drift - Facebook

Követők

HairHungary Zora242 MMarket Red Crab Films Hunkhana Bognár János

Címkefelhő

drifted (26),drift verseny (23),drift bajnokság (21),drift (20),tököl drift (12),lóerők éjszakája (10),gymkhana (10),sebesség fesztivál (8),gyorsulás (8),hegyi verseny (7),hegyi drift (7),drifting (4),drifted.hu (4),bélapátfalva (4),drift tököl (4),Lóerők Éjszakája (4),lakyboy (4),gymkhana grid (3),márton zoltán (3),drift eb (3),queen of europe (3),king of europe (3),drag (3),bélkő-hegy (3),parádsasvár (3),gyorsulási verseny (2),gyorsulási futam (2),Belapatfalva (2),zora (2),origo (2),kerényi ádám (2),koe (2),hegyi felfutás (2),női drift (2),ken block (2),bélkő (2),tököli reptér (2),drift allstars (1),driftsuli (1),autóépítés (1),autósport (1),drift autó (1),toyota mr2 (1),skyline (1),fényi anna (1),kovács evelin (1),mdsz (1),máriapócs (1),drift oktatás (1),drift iskola (1),mnasz (1),Amerigo Monteverde (1),programok egerben (1),egri program (1),ford majális (1),hetyési zsolt (1),Mustang (1),bélkő hegy (1),végső összecsapás (1),bmw pickup (1),eedc (1),egri programok (1),énekes árpád (1),kamionos gyorsulás (1),Nicolo Rosso (1),Énekes Árpi (1),Kerényi Ádám (1),King of Europe (1),Adam Frank (1),supra (1),Karolina Pilarczyk (1),autós fesztivál (1),Philippe Guillod (1),hungaroring (1),gymkhana eb (1),drift autósport (1),adam frank (1),galacs gábor (1),simon csaba (1),red crab (1),vernon zwaneveld (1),drift versenyző (1),zángó zoltán (1),biggy (1),rozovics tamás (1),autó találkozó (1),Magyar Drift Szövetség (1),Gymkhana (1),GyorsulásiFutam (1),drift edzés (1),tököli drift (1),tordai istván (1),sport1 (1),sportverda (1),dely domonkos (1),touge (1),ae86 (1),Toyota (1),blogger (1),corolla (1),hacsiroku (1),corolla ke70 (1),trueno (1),4age (1),drift blog (1),dragtor (1),lada (1),molnár feri (1),szántó nikolett (1),bmw (1),qoe (1),Ken Block (1),drift jamboree (1),tököl (1),cressida (1)