LakyBoy - Nem adjuk fel! Tele vagyunk tervekkel...

A hétvégén megtartott máriapócsi EEDC verseny nem úgy sikerült ahogy terveztük. Hiába estünk ki és szívtuk végig a napot, remekül éreztük magunkat! - Lakyboy

Márton Zoltán azaz LakyBoy is nevezett a RabócsiRing nyomvonalán megtartott nemzetközi versenyen. Sajnos a mezőny igen csonka volt, sok technikai hiba ütközött ki az autókon, de azért bőven akadt nagy menő. Laky autóját kicsit gatyába rázták a tököli Drift EB-t követően, apróbb futómű állítások hiányoztak csupán. A szombati edzés során az autó ráfutott egy olaj csíkra, ami után kissé kisodródva Laky ledózerolta a gumifalat és leszakította az autó bal hátsóját. A csapat nem aggódott, hiszen csak lakatolni kellett, ebben Balu, azaz Csonka Zsolt pedig nagymester. Kerek egy órát követően már folytatta is Zoli az edzést, amiről így vélekedett:

„Nem igazán éreztem egyik kört sem jónak, hol az eleje sikerült, hol volt egy remek terhelésváltás, vagy a végén füstöltük tele a depót. De egyszerre mindez soha nem teljesült. A közönség ettől függetlenül megkedvelt, és nekünk ez a lényeg valójában”

Másnap a gumik tesztelésével folyt a délelőtt. Az edzés vége felé ismét sok lett az egyik kanyar, mentés közben viszont lassú tempóban a fizikát meghazudtolva kacskult be az autó és bontotta le az első futóműt a gumifal. A nagyobbik baj viszont az volt, hogy Zoli kisujját is eltrafálta a visszapörgött kormány. Miközben a csapat megkezdte a szerelést és egy otthonfelejtett kormánymű miatt, beszerzési körútra indult, Zolit ellátták, majd röntgent és további kivizsgálásra küldték a legközelebbi szakrendelésre.

Pár óra múlva, az autó már készen várta Laky érkezését, ám annak tesztelésére már csak a kvalifikáción volt lehetőség. Egy kormánymű csere után az első futómű állítás mint kiderült nagyon hiányzott, Laky nem is vállalta el egyik körét sem, mert kezelhetetlen volt az autó. Kalydy Tamásnak hála nem sokkal később a futómű is beállításra került, de már nem volt lehetőség Zolinak felmenni a pályára, vagy folytatni a kvalifikációt. Az EEDC sajátos szabálya szerint pedig, hiába volt érvényes, - igaz nullás kvalifikációs köre, ezzel kiesett a versenyből. A Drifting.hu csapata sem értett nagyon ezzel együtt, hiszen így a közönség elvesztett egy értékes versenyzőt Laky személyében. A Top16 helyett végül a versenyben 14 pilóta küzdött, ami élvezetes és sajnos magyar sikerektől volt mentes.

„Nagyon hálás vagyok első sorban a csapatnak, hiszen maximálisan segítettek bármi baj volt. Régen éreztem magam ennyire jól, függetlenül a sok problémától és a balesettől. Egyszerűen nem érdekelt, hogy mi van a kisujjammal, versenyezni szerettem volna, de erre egy buta szabály nem adott lehetőséget.” - LakyBoy

Azt is elárulhatjuk, hogy a csapat tele van tervekkel, ezáltal megvalósítandó célokkal. A Ford Mustang elvileg már a tököli Véső Összecsapáson megmutatja magát és további két autó építése is folytatódik, mely révén a csapat két versenyzővel is bővül. A márkákat illetően csak annyi bizonyos, hogy egy brutális Mazda épül, valamint egy kuriózum Volvo coupe is várja, hogy végre versenyautó legyen.


Találkozunk a Végső Összecsapáson Tökölön!