Szombaton a Lóerők Éjszakáján az utóbbi idők legnagyobb profi drift mezőnye várható, akik a mai napon megkezdték felkészülésüket a tököli repülőtéren kialakított drift katlanban. Összeraktuk most egy kalap alá az eddig beérkezett nevezéseket, ami várhatóan kiegészül még számos helyszíni regisztrációval, így a lista nem teljes!


Szili Krisztián (PRO).
Az első futamon sajnos a Skyline éles bevetése nem sikerült, reméljük az éjszakai futamon láthatjuk majd teljes pompájában és erejében. Ha mégsem, akkor meg ott a b) terv Krisztiánnak.


Galacs Gábor (PRO).
2011-ben Tökölön 3. helyezés az éjszakai futamon, tavaly a Top8-ig menetelt Gabi. Idén az első versenyünkön, a Sebesség Fesztiválon emlékezetes teljesítményt nyújtott és csak a döntőben maradt alul. A nitros bömösből egészen biztos kitapossa a maximumot! Pénteken esküvő nem igen szokott lenni, így az edzést követő szombati versenynapon ezúttal Gabi is maximumon fog már pörögni :)


Korin Gábor "Csümi" (PRO).
Reméljük, hogy ezúttal gumifal nélkül, technikai hibamentesen mutatja meg mire képes, mert kétség kívül nagy tehetség Csümi. Egyszer neki is ki fog jönni a lépés, figyeljétek meg :)


Simon Csaba (PRO).
A nyitó futamon mindenkit maga mögé utasított, még egy 700 lóerős bömösnek is kifújta az orrát Csabi. Vajon az éjszaka leple alatt hogyan fog teljesíteni? Ha emlékeink nem csalnak ez lesz az első esti versenye!


Szántay Roland (PRO).
Emlékeztek még a szivárvány V8-as bömösre? A Lóerők Éjszakáján Roly újra megmutatja nektek, természetesen a PRO mezőnyben. Kezdetek óta szereplője a hazai drift életnek, így külön öröm számunkra, hogy az idei visszatéréséhez a drifted.hu éjszakai versenyét választotta.


Hutter Ferenc (PRO).
A nyitófutamon TOP8-ig jutott, igazi bevállalós pilóta, akit az sem zavar, ha az első futómű úgy mozog, mint egy libikóka. A Sierra V8 ereje bőven elég a kasztnihoz, így Feri egy jó futóművel és gumiválasztással bármire képes lehet úgy gondoljuk!


Zalabai Zsolt (PRO).
A nyitófutamon egy "kötelező" esküvő miatt igazoltan hiányzott. Az éjszakai mókát ezúttal már nem hagyja ki és harcba száll a többiek ellen. Várhatóan a legjobb 16-ba mindenképpen be fog kerülni, hiszen már Ő is tudja, hogy párosan szép az élet, akár a tsuiso csaták során.


Hetyési Zsolt (PRO).
A Nissan Ratmobil újra száguld majd az éjszakai futamon és reméljük az SR20 Drift Team ezúttal nem szembesül technikai gondokkal. Zsoltnak kijárna már egy szép eredmény, szurkoljatok neki mert megérdemli.


Smidéliusz Bálint (PRO).
A tavalyi év esti versenyének az egyik legszebben felcicomázott autója volt, amely idén motorerőben is fel lett piszkálva elég rendesen. A Speed Drift Team versenyzőjének eredményessége így már az autón biztosan nem fog múlni, de vajon mire lesz képes Bálint?


Pelikán Gergő (PRO).
A nyitófutamon a Top8 során a verseny későbbi győztesével Simon Csabával hozta össze a sors, így eredményével mindenképpen elégedett lehet, hiszen idén debütál a PRO mezőnyben. 2012-es Street kategória összetett győztese a Wekerle ASE csapatával akár meglepetést is okozhat az esti verseny alkalmával.


Márton Zoltán "LakyBoy" (PRO
). A nyitófutam kvalifikáció győztese nagy eséllyel vágott neki a páros csatáknak, de egy rossz gumiválasztás miatt Galacs Gabi ellenében a Top8-ban alul maradt. Az éjszakai futamra ilyen hibát egészen biztosan nem fog ejteni, bőven készül új gumikkal, így ott lehet a legjobbak között, ha hozza idei remek formáját.


Túri Attila (PRO).
A nyitófutamon Attila az egyik legszebb és elvárt feint megindítást mutatta, nagyon jó körökkel hívta fel magára a figyelmet és a 350Z okádta magából a füstöt. Sajnos a kvalifikációt már nem sikerült teljesíteni az autóval, technikai hiba vetett véget versenyének. A Lóerők Éjszakájára az autó már készen áll, reméljük Attilának is kijön ezúttal a lépés és egy szép eredménnyel zárja majd a napot.


Zahuczki Zsolt "Zacc" (PRO).
Az utóbbi két évben Zacc főként a Gymkhana szakág versenyeire tért át, és mindkétszer begyűjtötte a bajnoki címet. Tavaly ott volt a Lóerők Éjszakáján és egy előkelő 6. hellyel lett gazdagabb. De annak idején azt mondta, a sima BMW V8-as már kevés egy PRO mezőnyben. A precizitás művésze most is regisztrált az éjszakai versenyre és úgy véljük, hogy valami meglepetéssel készül. Talán turbós vassal térnek vissza?


Szántó Nikolett (PRO).
A Drifted.hu nyitófutamán a legjobb 8 között alul maradt a 700 lovas BMW-t terelő Adam Frank ellenében. Aztán ellátogatott Máriapócsra a RallyCross&Drift Fesztiválra és onnan elhozta a legfényesebben csillogó kupát. Így már háromszoros(!) magyar futamgyőztes, de a kollekcióból egy drifted.hu bajnoki futamgyőzelem még hiányzik. Niki erre fog hajtani, efelől ne legyen kétsége senkinek és azt kell mondjuk bármi elképzelhető. Niki ugyanis remek formában van!


Radák János "Radír" (PRO).
Két év kihagyás után áprilisban az MNASZ futamon bemelegített egy első helyezéssel, de az esti versenyen egy nagyobb mezőnyben kell helyt állnia. Abban már most biztosak vagyunk, ha az autójával teljes mértékben "barátságot" köt, akkor nem kérdés, hogy akár egy dobogóra is esélyes lehet a 2008-as összetett bajnok.


Dely Domonkos (PRO).
Úgy tűnik az idei egyetlen éjszakai verseny összehozza hazánk versenyzőit. Domi is csatlakozott a népes táborhoz így biztosan garantálhatjuk, hogy az M3-as motor legszebb hangjait az Ő autója is produkálja majd. Nagy tehetség, és ha kijön neki a lépés, akkor mindenképpen az élmezőnybe várható!


Nagy Gergely "Indián" (PRO).
Sajnos a nyitófutamon szinte alig láthattuk a pályán, a konfig nem volt használható versenykörülmények között. Remélhetőleg a problémákat sikerült azóta megoldani és éles bevetésen is megcsodálhatjuk a több mint 500 lovas 1JZ motorral megáldott E46-os Bömöst.


Sándor Ádám (PRO).
Az ifjú versenyző az idei évben már a PRO mezőnyben ijesztgetheti a rókákat és bizony nem is esélytelenül. A Street mezőnyben számtalan alkalommal bizonyított, 2012-ben az összetett 2. helyen végzet. Idén már megmérkőzött Radák Jánossal az MNASZ nyitófutamán. Most egy nagyobb mezőny vár rá, ráadásul nehezítésként Dely Domonkossal kell osztozzon egy versenyautón...


Martinák Ferenc (PRO).
Ezüst cápa hatalmas turbó és egy rutinos öreg róka a volán mögött. Most Ő is megmutatja magát nagyközönség előtt és reményeink szerint a tendencia megmarad, mert a széthúzás egy ilyen sportágban egyenesen marhaság! De úgy is fogalmazhatnánk: semmi politika csak a drift.


Ámon Olivér (PRO).
Az S600 olykor tehetetlen mozgása talán már a múlté. Az éjszakai versenyre Olivér premier előadással készül, és ha minden jól alakul bevetésre készen lesz az új C600 V12! Nem lesz csúnya látvány az egyszer biztos!


Énekes Árpád (PRO).
Hazánk egyetlen brutális Ford Mustangja egyelőre nem mutatkozott meg a hazai közönség előtt. Idén a King of Europe sorozatban szerepel főként Árpi, sajnos az utolsó spanyol futamon technikai gondokkal küzdött. Ezt azonban már sikerült orvosolni, így remélhetőleg teljes pompájában, erőtől duzzadva kápráztatja majd el a nagyközönséget.


Jugovits István "Jugo" (PRO).
A nyitófutamon két váltót is sikerült gajra vágni, így éles bevetésre sajnos már nem tudod a rajtrácsra állni. Jugoék most egy 350Z váltóját faragják bele az 500 pacis rizsrakétába. Mivel nevezése beérkezett, így úgy tűnik el is készülnek az éjszakai futamra.


Zentai Attila (PRO).
Csörög, csattog, durrog, sziszeg és mi ezt szeretjük. A legkomolyabb hazai drift Sierra is megmutatja magát az éjszakai futamon! A tavalyi Lóerők Éjszakáján Attila mindenkit lepipált és első helyezést ért el, a cél idén sem lehet számára más. Erre minden esélye megvan, igaz a mezőny jókorára duzzadt, így neki sem lesz könnyű menet az éjszakai derbi.


Zentai Sándor (PRO).
Az egyedi építésű hátul kaparós Ford Focust idén még nem láthattuk drift versenyen. Hazánkban az eddig megrendezett éjszakai futamokon Sanyi remekül teljesített. Tavaly összetettben a legjobbnak bizonyult ebben a különc kategóriában, így papíron a legesélyesebbek között indul a most soron következő drift versenyen. Az utóbbi idők legnagyobb profi drift mezőnyében viszont neki sem lesz könnyű feladata, így a szurkolókra is nagy szüksége lesz.


Galán Erik (PRO).
A tavalyi évben Erik az MNASZ Street kategória összetett győztese volt, idén már a PRO mezőnyben folytatja. Első versenyén Kiskunlacházán 3. helyezést ért el. Most egy nagyobb kihívás előtt áll, így elkel neki a biztatás!

Lóerők Éjszakája – Start szombaton 15:30-kor a tököli repülőtéren!
www.facebook.com/driftedhu